E-commerce

Het woord e-commerce is een verzamelnaam voor alle manieren van verkoop van producten en/of diensten via het internet. Vooral voor de consumentenmarkt, wordt door aanbieders vaak gebruik gemaakt van een online shop, ook wel internetwinkel, webwinkel of webshop genoemd. De afgelopen jaren is deze markt enorm snel gegroeid en verdere groei wordt verwacht voor de komende jaren. Ondanks de economische tegenwind is e-commerce één van de weinige branches, waarbij over de totale branche genomen omzetstijgingen worden getoond.

Voordelen webshop

Redenen voor het starten van een webshop zijn situatie afhankelijk, maar algemeen geldende voordelen zijn:

  • extra verkoopkanaal (in geval van bestaande fysieke winkel);
  • relatief lage aanvangsinvesteringen;
  • kostenbesparing door procesoptimalisatie;
  • mogelijkheid van uitgebreid assortiment (long tail);
  • 24 uur per dag, zeven dagen per week open;
  • uitsluiten van debiteurenrisico.

Zowel voor een start-up als voor een bestaand bedrijf met één of meerdere fysieke winkels, heeft het starten van een webshop tal van voordelen.

Internetmarketing en gebruiksvriendelijkheid

Number51 heeft veel ervaring opgebouwd met het uitdenken, opzetten, en realiseren van webshops. Zeer uiteenlopende projecten met diverse doelgroepen zijn succesvol vertaald naar succesvolle webshops. Bij deze projecten besteden we veel aandacht aan de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de webshop. Interactie-onderzoek wordt ingezet, om tot een zo hoog mogelijke conversie te komen.
Maar ook bestaat veel aandacht voor het onder de aandacht brengen van de webshop bij de doelgroep. Dit doen wij door het toepassen van diverse internetmarketing methodieken, zoals SEO (search engine optimization), SEA (search engine advertising), Email marketing of Social marketing. Deze internet marketing methodieken kenmerken zich doordat de doelgroep wordt benaderd op het moment dat zij geïnteresseerd is in uw product en/of dienst. Bijvoorbeeld wanneer zij een relevante zoekopdracht plaatst in een zoekmachine. Internetmarketing voorziet in die promotionele activiteiten die noodzakelijk zijn voor het uiteindelijke succes van de webshop.

Diversiteit in e-commerce

Omdat elke situatie anders is, geloven wij niet in standaardoplossingen. Verkoopt u adviesgevoelige producten dan vraagt dit een andere aanpak dan een online drogisterij. Hebben producten een relatief hoge verkoopprijs of zijn ze erg zwaar, dan vraagt dit een specialistische aanpak. Is een product erg emotiegevoelig, dan vraagt dit om een specifieke oplossing. Verkoopt u 20 verschillende artikelen, dan is een andere oplossing nodig dan wanneer u 45.000 artikelen verkoopt. Natuurlijk vraagt een website met één specifieke doelgroep een andere internetoplossing dan een project met zeer diverse doelgroepen. Ouderen en jongeren, regionaal of internationaal, al deze diversiteit vraagt volgens ons internetoplossingen afgestemd op uw specifieke situatie.

Onze webshop: Magento

Onze e-commerce oplossing Magento is een halffabricaat. De basis van elke webwinkel is gelijk. Per project onderzoeken we welke vormgeving en functionaliteiten de webwinkel succesvol maken. Bijvoorbeeld diverse betaalmethodes implementeren, een up selling module maken, configurators realiseren, filter,- zoek,- of helpfuncties integreren, affiliate marketing bedrijven, bloggen, pro-accounting toepassen, etc. Kortom, uw webshop is bij Number51 specifiek en op maat gemaakt. We besteden veel zorg aan de implementatie van de webshop in de bedrijfsomgeving, zodat beheer voor de beheerders eenvoudig is en zoveel mogelijk processen automatisch verlopen door bijvoorbeeld koppelingen met andere (offline) systemen.